Actie van de maand

50% korting op een Glazen Screenprotector!

''Groot assortiment accessoires en hoesjes''

Steging Dakbedekkingen.

Wij worden door klanten beoordeeld met een 9.3 van 10 gebaseerd op 743 reviews. reviews.

Bitcoin automaat in de winkel van New Phone Repair

 

"Het apparaat werkt simpel: je stopt er bankbiljetten in en krijgt voor dat bedrag bitcoins terug'', zegt Herman Vissia, directeur van Byelex, de firma die de automaat plaatst. "Daarvoor moet je een bit-portemonnee op je telefoon hebben geïnstalleerd. Die kun je op 'ontvang' zetten. De QR-code die je telefoon aanmaakt, hou je voor het schermpje op de automaat. Daarmee herkent het systeem dat jij het bent en weet welk bedrag op je account bijgeschreven moet worden."

Ethereum
Antwerpen is de 1ste plaats in België met een bitcoinautomaat. De Antwerpse automaat is de eerste waar de crypto-valuta Ethereum worden aangeboden. Ook komen er later nog andere virtuele munteenheden te koop. Het is nu nog niet bekend welke.

"We werden over de bitcoinautomaat aangesproken door Intelmedewerkers hier op de campus", vertelt Hilde de Vocht, marketing manager van de High Tech Campus. "Omdat wij dit als een goede plek zien om de nieuwe technologie te laten zien, hebben we contact gezocht met Byelex." Ze is benieuwd wat de automaat teweeg gaat brengen op de High Tech Campus. "De interesse is enorm. Rondom de ingebruikname van de machine, maandag 8 mei, is een inhoudelijk seminar georganiseerd met 3 sprekers die ingaan op de toepassing van bitcoins in de industrie en bedrijfsleven. Dat programma was in een mum van tijd volgeboekt."

Koers
De bitcoin werd geïntroduceerd in 2009. Op dit moment is de waarde van een bitcoin ruim 1600 dollar. "De waarde stijgt, omdat steeds meer landen de bitcoin erkennen als wettig betaalmiddel. Zoals Japan onlangs", legt Vissia uit. "Omdat het in Nederland niet wordt gezien als geld, kunnen wij het als een product verkopen in een automaat. Onze verdienste zit in de marge die we erop zetten. Het geld dat we ontvangen, zetten overigens gewoon op de bank!"